Mercedes-coureur Nico Rosberg reist naar Monza af om iets recht te zetten. Na een teleurstellend weekend in België, telt in Italië niets anders dan de zege voor de Duitser.

“De race is Spa was een teleurstelling voor me”, vertelt Rosberg, die in België in de kwalificatie vier tienden langzamer was dan teamgenoot Lewis Hamilton en zich in de race na een slechte start weliswaar weer opwerkte naar P2, maar alsnog zijn meerdere moest erkennen in de Brit.

“Mijn start was in België niet best. Ik moet daar dus aan werken, net zoals ik in de kwalificatie wat extra tienden moet zien te vinden. Ik weet dat onze auto goed genoeg is om elk weekend de pole en de zege te pakken, dus met minder neem ik geen genoegen op Monza”, verklaart hij strijdlustig.

Rosberg twijfelt er niet aan dat ook het Italiaanse Grand Prix-weekend goed zal uitpakken voor het vaak zo dominante Mercedes. Het team scoorde in 2014 een dubbelzege op Monza. Dat gebeurde met Hamilton voor Rosberg, die mede door twee remfouten achter zijn teamgenoot terecht kwam en er wellicht ook daarom wel zo op gebrand is de rollen om te draaien: “Het was een geweldig gevoel om in Monza naar het podium te gaan, maar mijn doel is om dit keer op de hoogste trede te staan.”

Teamgenoot Lewis Hamilton had juist een ‘heel positief weekend in Spa’ en hij bewaart sowieso goede herinneringen aan het racen in Italië: “Dus het is mijn bedoeling om daar dit jaar nog meer goede herinneringen aan toe te voegen”, zo maakt de kampioenschapsleider duidelijk.

Wolff
Nu de Formule 1 zich opmaakt voor de laatste Europese race van het jaar, stelt teambaas Toto Wolff ondertussen tot zijn tevredenheid vast dat Mercedes het heft stevig in handen heeft wat betreft de strijd om de constructeurstitel.

“We mogen trots zijn op wat we dit seizoen tot op heden hebben bereikt”, meent de Oostenrijker, die zoals hij zo vaak doet nog wel waarschuwt dat ‘de strijd nog niet gestreden is’. “We weten dat je topklasseringen in deze sport sneller kwijt dan rijk bent en één slecht weekend kan veel invloed hebben op de stand. We zagen in België bij onze rivalen bovendien wel dat geluk een belangrijke factor is, dus we nemen niets voor lief.”