Fernando Alonso kende een bliksemstart en kwam tot grote vreugde van het Spaanse publiek als koploper uit de eerste bocht. Gaandeweg moest de Ferrari-coureur echter terrein prijsgeven.

 

“Het ontbrak ons dit jaar aan goede start, maar vandaag had ik er één”, aldus Alonso tegenover de camera’s van de BBC. “Omdat het rechte stuk hier erg lang is, had ik bovendien de gelegenheid om te slipstreamen.”

De Spanjaard besefte echter dat hij de Red Bulls niet de hele race achter zich zou kunnen houden. “Het is een beetje sneu wanner je plekken verliest, maar we moeten ons realiseren dat P1 op dit moment niet onze positie is”, zegt Alonso. “De vijfde plaats is realistisch. Ons tempo in de race is te langzaam, met name op de harde banden.”

Uiteindelijk werd Alonso zelfs op een ronde gezet door de Red Bulls en McLarens. “Die twee teams steken er duidelijk met kop en schouders bovenuit”, stelt Alonso. “We moeten die situatie zien te veranderen. Monaco is een geval apart, maar vanaf Canada moeten we een sprong voorwaarts maken.”