“Nog niet zo goed als Lewis Hamilton”, zo omschrijft Ferrari-coureur Fernando Alonso tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

 

“Ik weet dat hij twee wereldtitels achter zijn naam heeft staan, maar Sebastian voldoet nog niet helemaal aan de standaard die Lewis heeft gezet”, vindt Alonso, die dit laat optekenen door het Duitse Sport Bild.

 

“Lewis is namelijk ontzettend snel, agressief en volledig gefocused. Alles staat bij hem in het teken van winnen, en Sebastian heeft dat niveau van racen nog niet bereikt”, vervolgt Alonso, die in 2007 bij McLaren de teamgenoot van Hamilton was.

 

Net als Vettel heeft Alonso ook twee wereldtitels achter zijn naam staan, maar de 24-jarige Vettel is de jongste racewinnaar, kampioen en tweevoudig wereldkampioen ooit.

 

Na slechts 81 Grands Prix staan er behalve zijn twee kampioenschappen ook 21 zeges en 30 polepositions op Vettels CV. Alonso, inmiddels dertig, heeft 27 van zijn 176 races gewonnen en stond twintig keer op pole. De 27-jarige Hamilton, enkelvoudig wereldkampioen, heeft aan 90 Grands Prix meegedaan, waarvan hij er zeventien heeft gewonnen en negentien keer van pole vertrok.

 

Wie volgens Alonso wel beter dan Hamilton is, is Robert Kubica. “In mijn ogen is hij de beste coureur van ons allemaal”, verkondige de Spanjaard onlangs, daarbij verwijzend naar de nog altijd revaliderende Pool.