Het is voor Force India een weekend om snel te vergeten. Wat op vrijdag begon met een indrukwekkende koprol van Sergio Pérez, eindigt twee dagen later met een dubbele uitvalbeurt.

Nico Hülkenberg begon flitsend aan zijn race. Gestart van buiten de top tien, lag hij binnen no time op de vijfde plaats. Daar knokte hij met de beide Red Bulls en daar haalt de Duitser veel voldoening uit: “Het toont aan dat we stappen blijven maken met de b-versie van onze auto.”

“Het is jammer dan we onszelf uiteindelijk niet konden belonen met een goed resultaat”, vervolgt Hülkenberg die de strijd moest staken toen zijn voorvleugel pardoes van de auto viel en eronder verdween. “Ik had dat niet zien aankomen. Ik voelde plots hevige vibraties in de auto vlak voordat ik wilde gaan remmen, maar voordat ik het wist schoof ik al rechtdoor de bandenstapels in. De klap was niet heel hard, aangezien de baanafzettingen hun werk goed deden.”

Pérez
Sergio Pérez vloog op vrijdag al spectaculair over de kop en ook tijdens de race bleef hem de pech niet bespaard. Hij begon sterk aan de race en maakte veel terrein goed, tot het moment dat hij op Pastor Maldonado stuitte. Pérez kreeg bij het uitkomen van bocht één rechtsachter een tik van de Venezolaan, waarna Pérez verder moest met een disfunctionele auto. Maldonado kreeg daarvoor zijn eerste van vele straffen.

“Ik was voorzichtig toen hem buitenom passeerde en ik was ervan overtuigd dat ik hem genoeg ruimte liet, maar blijkbaar was dat niet het geval”blikt Pérez terug op het voorval. “Nadien vervaagde het zicht op punten en uiteindelijk bracht een remprobleem een voortijdig einde aan mijn race. Maar als ik de race van een positieve kant bekijk, concludeer ik dat we tot de botsing erg goed bezig waren en dat geeft vertrouwen voor deel twee van dit seizoen.”