Bij Williams zal men moeten concluderen dat ze momenteel het derde team zijn op de grid. De vijfde en zesde plek zijn dan ook logische klasseringen voor Valtteri Bottas Felipe Massa.

Het mag geen verrassing heten dat Valtteri Bottas met het meeste plezier terugkijkt op de Maleisische Grand Prix. De Fin stak zijn Williams in de laatste ronde voorbij die van zijn teamgenoot. “Het was mooi dat ik in de slotfase nog even kon knokken met Felipe”, laat hij optekenen.

“Het was sowieso een prima race denk ik. De start was echter niet geweldig. Ik positioneerde me voortdurend verkeerd. Maar het leren van fouten is cruciaal willen we naar boven blijven kijken. We weten dat we werk te doen hebben. Binnenkort introduceren we wat upgrades. Hopelijk kunnen we daarmee een stap zetten in de goede richting.”

Felipe Massa
Waar Bottas nog redelijk tevreden zijn visie op de race deelt, is Massa beduidend somberder. “Dit was geen fantastische race”, meldt hij dan ook aan de internationale pers. “Ik verloor tijd tijdens mijn pitstop, precies genoeg om Valtteri aan te laten klampen bij mij. Het gevecht wat daaruit voort kwam was desalniettemin vermakelijk.”

“We hebben vandaag de punten bijeen gereden waar we mijns inziens recht op hebben, gezien de prestaties waar onze auto toe in staat is”, besluit Massa die daarmee lijkt aan te geven dat Ferrari inderdaad voorbij is gegaan aan Williams in de rangorde.”