Valtteri Bottas is blij met de derde plaats van zijn team Williams in het constructeurskampioenschap, maar erkent dat het misschien ook net iets beter had gekund als het eerder in het jaar beter was gegaan.

Bottas heeft aangegeven dat hij denkt dat Williams misschien wel als best of the rest achter het dominante Mercedes had kunnen eindigen in het constructeurskampioenschap, in plaats van Red Bull, dat nu dus als tweede is gefinisht.

“Ik denk dat er inderdaad misschien wel iets meer in had gezeten, want als je terugkijkt op dit seizoen dan zijn er in het begin van het jaar races geweest waarin wij niet alles eruit hebben gehaald waar we op basis van onze snelheid recht op hadden”, zo verklaart de Fin zijn gedachtegang.

“Misschien hadden we als team dus wel meer aanspraak kunnen maken op de tweede plek, maar het is aan de andere kant natuurlijk ook een proces geweest”, vervolgt Bottas. “Wij moesten van ver komen. Een jaar geleden waren we immers nergens, maar dit seizoen presteerden we een stuk beter.”

Volgens Bottas heeft Williams gedurende dit proces hoe dan ook geleerd van haar fouten en dat is volgens hem ook het belangrijkste. “En we zijn er bovendien zeker van dat we de fouten die we nu hebben gemaakt in 2015 niet zullen herhalen.” “

“Ik twijfel er daarom ook niet aan dat we in 2015 voor nog betere posities in de kampioenschappen kunnen vechten. Op het moment zijn de derde plek bij de constructeurs en mijn vierde plaats in het rijdersklassement genoeg voor ons, maar volgend jaar willen we meer”, aldus de ambitieuze Bottas.