McLarens eerste serieuze test met haar nieuwe motorpartner Honda is niet lekker verlopen, maar McLarens Eric Boullier houdt vertrouwen in de Honda-V6 en benadrukt dat de test wel degelijk nuttig was.

McLaren werkte eerder al een shake down met de Honda-motor af in Silverstone, maar tijdens de testdagen in Abu Dhabi van afgelopen dinsdag en woensdag kwam er weinig van het plan terecht om kilometers te maken met de interim MP4-29H met Honda-krachtbron achterin.

Testcoureur Stoffel Vandoorne kwam in twee dagen tijd in totaal tot vijf rondjes, waarin hij geen tijd op de klokken wist te krijgen. Hoewel Boullier er niet omheen draait dat McLaren ‘duidelijk minder heeft kunnen doen dan gehoopt’, wil hij ook weer niet van tijdverspilling spreken.

“We hebben veel over de operationele zaken en interne processen kunnen leren en over wat er in die zin allemaal mis kan gaan met de motor”, verklaart hij tegenover Autosport. “Ondanks dat we niet tevreden zijn, hebben we dus wel het één en ander opgestoken.”

Boullier beklemtoont verder dat veel van de problemen die McLaren ondervond met de Honda-V6 die achterin de MP4-29H lag op de testbank opgelost kunnen worden: “En dat gaat ook zeker lukken voor de eerste test van 2015, in Jerez.”

De test in Jerez wordt overigens van 1 t/m 4 februari gehouden, maar Boullier sluit niet uit dat de MP4-29H nog daarvoor extra testkilometers gaat maken. Gevraagd of McLaren nog een filmdag gaat gebruiken voor nog een veredelde shake down, antwoordt hij namelijk met ‘misschien’.

De racing director van de formatie uit Woking heeft tegenover Formula1.com verder aangegeven dat zijn vertrouwen in Honda en haar krachtbron onveranderd groot is. “Van wat ik van de ontwikkeling van de motor en de data heb gezien, is het me duidelijk geworden dat het potentieel enorm is.”

“Honda is bovendien ontzettend toegewijd aan dit project en we hebben een uitstekend voortraject uitgestippeld”, beklemtoont de Fransman, die besluit met de boodschap dat hij er ‘niet aan twijfelt’ dat McLaren en Honda de successen uit hun imposante gezamenlijke verleden kunnen evenaren.