Een deel van de trofeeën die anderhalve week geleden bij een inbraak in de Red Bull-fabriek in het Britse Milton Keynes zijn buitgemaakt, is teruggevonden. Dat meldt de renstal op zijn eigen website.

De bekers zijn afgelopen maandag aangetroffen in een meertje op een kleine honderd kilometer van de het Red Bull-hoofdkwartier. Het zou gaan om een twintigtal bokalen, maar het precieze aantal is nog onduidelijk omdat sommige exemplaren beschadigd zijn.

De inbraak in de Red Bull-fabriek vond plaats in de nacht van 5 op 6 december. De daders gingen bepaald niet lichtzinnig te werk: ze ramden de pui van het gebouw met een auto, waarna ze er met ongeveer zestig bekers vandoor gingen.

Een zeer onnodige misdaad, vindt Red Bull-teambaas Christian Horner, want de dieven hebben niet veel aan het gestolen waar – wat wellicht verklaart waarom ze de bokalen ook weer gedumpt hebben. “De waarde van de bekers an sich is laag, maar voor het team betekenen ze heel veel. Daarnaast heeft de fabriek bij de inbraak heel veel schade opgelopen”, zegt Horner.

Horner is dus verheugd over de vondst: “Het is heel goed nieuws dat sommige bekers terug zijn gevonden. We willen de politie bedanken voor hun hulp tot dusver.” Horner wil de prijzenkast in Milton Keynes nu vooral zo snel mogelijk in ere herstellen, vertelt hij. “Hopelijk kunnen we de gestolen trofeeën terughalen naar onze fabriek, waar ze thuishoren, en replica’s laten maken van de meer beschadigde prijzen.”