Bij zowel Caterham als Marussia woedt de overlevingsstrijd onverminderd voort. Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone dicht die laatste renstal een goede kans toe gered te worden.

“Ik sprak woensdag met iemand die Marussia wil kopen, en dat denk ik ook kan. Dat zou mooi zijn”, zegt Ecclestone tegen het Britse Sky Sports. “Caterham zien we denk ik niet meer terug, maar Marussia maakt een kans”, voegt de 84-jarige Brit daar aan toe. “Binnen een dag of tien kunnen we zeggen of het gaat gebeuren.”

Over wie de koper dan wel is, lopen de meningen – zoals vanmorgen al op deze site was te lezen – uiteen. Het team van de Amerikaan Gene Haas, dat in 2016 zijn Formule 1-debuut moet maken, wordt genoemd, maar daar is volgens Ecclestone niets van waar. Gevraagd door Sky Sports of Haas misschien achter de overname zit, antwoordde de Brit met een gedecideerd ‘nee’.

Hoe dan ook, mocht de deal doorgaan en Marussia, dat eigenlijk vorig jaar november al failliet ging, op miraculeuze wijze van de ondergang worden gered, verwacht Ecclestone wel de nodige inzet van de nieuwe eigenaars. “We willen niet dat het team na de overname weer voortstrompelt”, zegt Ecclestone. “We zijn vorig jaar al door een hoop ellende gegaan met die faillissementen, en dat willen we dit jaar niet opnieuw.”