Sauber scoorde in Australië met twee auto’s punten, maar wist toen in de kwalificatie de top tien niet te halen. In Maleisië lukte dat wel, zij het met één auto. Marcus Ericsson klaarde de klus voor de Zwitsers.

“Het loopt hier al het hele weekend op rolletjes”, glundert Ericsson na het rijden van de tiende tijd, waarbij hij ook nog eens het geluk heeft dat hij een plaatsje opschuift op de grid, aangezien Lotus-coureur Romain Grosjean door een gridstaf twee plekken moet inleveren.

“Ik zat in alle vrije trainingen bij de eerst tien en ik denk dat we tevreden mogen zijn dat dit ook in de kwalificatie is gelukt. Ik voel me hier zowel in de regen als op een droge baan lekker achter het stuur en we hoefden in Q3 niet veel toe te geven op de jongens voor ons, dus we hebben een goede kans om morgen weer punten te scoren”, concludeert de Zweed.

In Australië was Ericssons teamgenoot Felipe Nasr de grote man bij Sauber – met een vijfde plek in de race – maar vandaag kwam het er niet echt uit bij de Braziliaan. “Ik heb hier moeite met de achterbanden. Ook na VT3 was dat nog zo. We dachten in de kwalificatie even dat we er iets op hadden gevonden, totdat de achterwielen tijdens mijn tweede run blokkeerden toen ik in bocht vier in dook. Dat heeft me veel tijd gekost.”

Voor Nasr en zijn crew is het nu zaak dit op te lossen voor morgen, waarbij hij de verwachting uitspreekt zich dan weer van zijn beste kant te laten zien: “Onze auto doet het immers goed in race-omstandigheden, dus ik vertrouw erop dat ik naar voren zal weten te komen.”