DTM-kampioen Marco Wittmann heeft een wel heel bijzonder cadeau gekregen van zijn werkgever BMW: als beloning voor het winnen van de titel mag hij een Formule 1-test gaan afwerken voor Toro Rosso.

BMW heeft besloten de Duitser dit cadeau te geven omdat hij het merk – met zijn vier zeges en een uiteindelijke voorsprong van vijftig punten op vice-kampioen Mattias Ekström – ‘zoveel plezier heeft gegeven met zijn geweldige seizoen’, meldt BMW-motorsportchef Jens Marquardt.

“Om die reden hebben we besloten Marco’s droom in vervulling te laten gaan en hem een Formule 1-test te geven, die we hebben geregeld met dank aan onze premium partner Red Bull”, vertelt Marquardt. “We zijn erg benieuwd hoe Marco het doet in een Formule 1-auto.”

Voor Wittmann zelf kwam het nieuws van de test als een grote verrassing. “Het is geweldig en de test zal ongetwijfeld een fantastische ervaring zijn, want het is inderdaad altijd een droom voor me geweest een Formule 1-auto te besturen”, zo verheugt hij zich alvast.

Ondanks zijn enthousiasme bezint de nieuwe DTM-kampioen zich (nog) niet op een overstap naar de Formule 1. “Maak je geen zorgen, ik blijf de DTM trouw”, verklaart Wittmann – die zijn onlangs zijn contract met BMW verlengde – via Twitter.

Wanneer Wittmann achter het stuur van een Toro Rosso plaatsneemt is nog niet helemaal zeker, al is deelname aan de test na afloop van de seizoensfinale in Abu Dhabi volgens Richland F1 een optie.