Volgens Kimi Räikkönen heeft Ferrari vrijwel niets geleerd van de vrijdagtrainingen in Sotsji. Teamgenoot Sebastian Vettel heeft wel wat opgestoken: “Maar niets waar we dit weekend iets aan hebben.”

“Het was vandaag geen lekker weer, dus we hebben niet veel gereden en ook vrijwel niks opgestoken”, draait Räikkönen er niet omheen. “In VT1 verloren we tijd doordat er brandstof op de baan lag en daarna waren delen van de baan nog nat. Gedurende het grootste deel van VT2 regende het vervolgens, waardoor het dus typisch zo’n dag was waarop je eigenlijk helemaal niks doet.”

The Iceman blijft echter koel ondanks de tegenslag, want hij weet dat de situatie hetzelfde is voor de andere teams. Zoals altijd benadrukt hij dat het op zaterdag zaak wordt er het beste van te maken, waarbij Ferrari volgens Räikkönen haar ‘normale programma’ zal afwerken.

Vandaag was dat dus niet bepaald mogelijk, al claimt Räikkönens teamgenoot Sebastian Vettel op zijn beurt best wat te hebben geleerd: “Maar niets waar we dit weekend verder wat aan hebben, want het blijft zaterdag en zondag naar alle waarschijnlijkheid droog.”

Waar Räikkönen het bij zestien rondjes liet en alleen in de ochtend reed, kwam Vettel in VT1 alleen al tot vijftien rondjes en een derde tijd. In VT2 was hij tweede, met acht ronden achter zijn naam. “Mijn eerste indruk van de auto was goed”, vertelt hij. “Ik kan er op het moment echter niet meer over zeggen, omdat we dus niet veel hebben kunnen rijden.”