Force India wil in de slotfase van dit seizoen aansluiting vinden bij Williams. Volgens adjunct-teambaas Robert Fernley moet Force India op de baan kunnen wedijveren met de formatie uit Grove.

In het constructeurskampioenschap is Williams realistischerwijs niet meer bij te halen door Force India, want met nog vijf races te gaan staat Williams op 208 punten en Force India op 77. Force India heeft bij race negen – in Silverstone – echter een B-spec van haar bolide geïntroduceerd, waarmee het volgens Fernley op het circuit een flinke stap vooruit heeft gezet, al blijkt dat niet helemaal uit de punten die het sindsdien heeft gescoord.

Force India-teambaas Vijay Mallya gaf vooruitblikkend op de aanstaande race in Rusland te verstaan dat zijn team in Singapore en Japan beter had kunnen scoren. Fernley stelt in gesprek met Motorsport.com op zijn beurt dat het team alleen echt veel heeft laten liggen in Hongarije, waar het door een dubbele uitvalbeurt niet tot scoren kwam: “Met uitzondering van die race, hebben we het goed gedaan en de pace is er ook zeker”, vindt hij.

Wel wil Force India in de races graag nog wat verder naar voren komen, vertelt Fernley. “Het is ons doel om aan te sluiten bij Williams”, verkondigt hij. “Williams rijdt met dezelfde motor als wij, dus we zouden in hetzelfde groepje moeten zitten”, meent Fernley, die ook de andere Mercedes-klant Lotus niet wil uitvlakken: “Zij zijn ook enorm snel. Ik vind dat alle drie Mercedes-klanten het gewoon goed doen.”

Om haar doel te bereiken, zal Force India de B-spec van de VJM08 blijven updaten. Fernley pleit daarbij echter wel voor de weg der geleidelijkheid. “We hebben alle onderdelen die bij het B-spec updatepakket horen inmiddels geïntroduceerd. Nu is enige stabiliteit dus belangrijk. We willen eerst het maximale uit de B-spec halen door alles te optimaliseren, voor we weer nieuwe onderdelen op de auto schroeven.”