Het nieuwe nummer van Formule 1 staat in het teken van de eerste Grand Prix van 2014. Vanuit Melbourne berichten we over de zege van Nico Rosberg, de diskwalificatie van Daniel Ricciardo en nog veel meer.

 

Het nieuwe racen

 Na het toch wat saaie 2013 maakt de openingsrace van 2014 de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. Wat heet: van de wilde voorspellingen komt alleen de overmacht van Mercedes uit, en dan nog maar voor de helft. Red Bull kansloos? Niet bepaald, al zal Sebastian Vettel Australië snel willen vergeten.

Het is niet alles zilver wat er blinkt

Mercedes begon als grote favoriet aan het seizoen en heeft dat waargemaakt met een dominante overwinning van Nico Rosberg. Toch tempert de renstal de verwachtingen liever nog even. Tenslotte loopt niet alles gesmeerd, getuige de vroege uitvalbeurt van Lewis Hamilton.

Daniel Ricciardo geeft antwoord

Zijn eerste race voor Red Bull werd een sensatie, maar na afloop moest Daniel Ricciardo zijn tweede plaats inleveren. “Toch ben ik nog steeds heel trots op mijn race.”

Ron Dennis terug in de frontlinie

Hij keerde terug bij McLaren en prompt gaat het beter te gaan bij het kwakkelende team uit Woking. Het Ron Dennis-effect? En wat is er gebeurd met Martin Whitmarsh? “Martin is een vriend van mij, en dat blijft hij”, zegt Dennis. “Totdat deze kwestie is opgelost, is dit een vertrouwelijke zaak.”

Vliegende start

Er stonden in Melbourne drie debutanten aan de start. Hoe verging het Marcus Ericsson, Daniil Kvyat en Kevin Magnussen in hun eerste weekend als Grand Prix-coureur?

 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/