Daniel Ricciardo profiteerde optimaal van de problemen bij Mercedes en boekte na een razendspannende Grand Prix van Canada zijn eerste zege in de Formule 1. Toch blijft Mercedes waarschijnlijk nog wel even het te kloppen team. Meer daarover in het nieuwe nummer van Formule 1, met verder interviews met Jenson Button en Daniil Kvyat, een kijkje achter de schermen bij een Grand Prix, de mooiste momenten uit de historie van de GP van Oostenrijk en natuurlijk nog veel meer nieuws, achtergronden en de fraaiste foto’s.

Leermeester
Met 254 Grands Prix achter zijn naam is Jenson Button de meest ervaren coureur op de grid. Hij is gepokt en gemazeld. Eind dit jaar loopt zijn contract bij McLaren af en het is uitgerekend zijn protegé Stoffel Vandoorne die staat te trappelen om zijn plaats in te nemen. Alleen is Button geenszins van plan plaats te maken.

Cadeautje van Mercedes
Op Circuit Gilles Villeneuve is Mercedes opnieuw oppermachtig, maar ook de Silberpfeile kunnen stuk. Zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton kampt met een falend energieregeneratiesysteem, waarvan Daniel Ricciardo profiteert. Een sensationele winnaar na een sensationele race.

Achter de schermen
Wat doen Formule 1-verslaggevers eigenlijk tijdens een Grand Prix-weekend? Het is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Daarom een kijkje achter de schermen tijdens de Grand Prix van Canada.

Gecalculeerd risico
De keuze voor Daniil Kvyat als nieuwe coureur voor Toro Rosso was verrassend, maar Red Bulls talentenprogramma lijkt na Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo weer een voltreffer te hebben opgeleverd.

Pieken en dalen
Oostenrijk heeft een echte Formule 1-traditie met topcoureurs als Jochen Rindt, Niki Lauda en Gerhard Berger. En nu met Red Bull een grote sponsor. Na vier wereldtitels wil Dietrich Mateschitz eens een feestje in zijn achtertuin. Dus niks Frankrijk, Mexico of Argentinië, de Grand Prix van Oostenrijk keert terug op de kalender. De huidige Red Bull-Ring kent een lange geschiedenis vol verrassende winnaars.

 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/