Over ruim een week start het Formule 1-seizoen in Australië. Je hebt dus nog even om je in te schrijven voor het Formule 1-teammanagerspel. Om goed beslagen ten ijs te komen, hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Chris Stessens won vorig jaar overtuigend het teammanagerspel. Dit jaar is hij opnieuw van de partij. “Het spel zorgt ervoor dat je ook de minder competitieve teams en coureurs gaat steunen. Dat maakt het kijken naar kwalificaties en wedstrijden nog spannender”, aldus Stessens.

Gelukkig wilde de winnaar van 2013 zijn geheimen prijs geven. Sterker nog hij was vereerd om tips te mogen geven. “Door de nieuwe regelgeving wordt het koffiedik kijken welke teams zowel competitief als betrouwbaar voor de dag zullen komen. Toch zal ik proberen enkele tips mee te geven.”

Tip 1:

Voor de start van het seizoen kunnen we aan de hand van de voorbije testweken al enkele verrassende conclusies vaststellen. Dus is het van essentieel belang deze op de voet gevolgd te hebben.

Tip 2:

De trainingen voor elke Grand Prix – vooral de derde vrije training – geven een beeld van de machtsverhoudingen tussen de teams.

Tip 3:

Probeer nooit meer dan 1 onderdeel per Grand Prix te wijzigen.

Tip 4:

Houd penalty’s , zoals bijv. een gridstraf, in de gaten en pas daar eventueel je team op aan.

Tip 5:

Betrouwbaarheid is belangrijker dan pure racesnelheid.

“Hopelijk heb ik hiermee kunnen helpen, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk een grote portie geluk.”

Ben je geïnspireerd geraakt, meld je direct aan via https://www.formule1.nl/teammanager/ Voor abonnees slechts €3,95 – anders €4,95. Wie na
de Grand Prix van Abu Dhabi de meeste punten heeft gescoord, gaat in 2015 naar de Grand Prix van Duitsland!