Honda hoeft er niet op te rekenen dat het naar aanleiding van gesprekken met de FIA toch nog toestemming krijgt om haar motor tijdens seizoen 2015 door te ontwikkelen. Dat bericht Autosport.

De FIA maakte eind vorige week bekend dat de drie motorleveranciers die ook in 2014 al meededen – Mercedes, Ferrari en Renault – vanwege een maas in het reglement toestemming hebben gekregen om hun krachtbronnen gedurende het komende seizoen door te ontwikkelen, maar gaf daarbij tevens te verstaan dat nieuwkomer Honda datzelfde recht niet zal krijgen.

Honda, de motorleverancier van McLaren, zou hier samen met het Britse team in gesprek over willen gaan met de FIA, omdat de Japanse fabrikant meent benadeeld te worden. De FIA wil dat gesprek volgens Autosport best voeren, maar zou tevens al hebben laten weten dat Honda desondanks nergens op hoeft te rekenen: de internationale autosportfederatie is namelijk van mening dat er geen grond is om Honda tegemoet te komen.

De drie andere motorfabrikanten moesten hun eerste V6-motoren vorig jaar, in het eerste jaar waarin met de V6-turbo’s werd geracet, immers voor aanvang van het seizoen laten homologeren en kregen daarna geen gelegenheid de krachtbronnen tussentijds te verbeteren. Als Honda nu wél toestemming zou krijgen om haar eerste V6-motor gedurende het seizoen door te ontwikkelen, zou dat niet eerlijk zijn, aldus de FIA.