Sauber heeft geen punten overgehouden aan de Grand Prix op het Yas Marina Circuit. Marcus Ericsson en Felipe Nasr finishten in Abu Dhabi als veertiende en vijftiende.

Nasr begon de race een aantal plaatsen voor Ericsson, als veertiende. Na vier ronden dook Nasr echter al naar binnen voor een stop, wegens schade die hij eerder had opgelopen, bij de start. “Ik had de pech dat ik daarbij in de sandwich zat tussen twee andere auto’s. Ik liep daardoor schade op aan mijn voorvleugel en moest daarom een vroege eerste stop maken. Ik verloor zodoende veel tijd.”

De resterende 51 ronden reed Nasr in de achtervolging, maar hij wist uiteindelijk alleen nog voor Fernando Alonso en de Manors te finishen, terwijl hij na afloop nog een plekje opschoof door de tijdstraf van Max Verstappen. “We hadden gehoopt dit seizoen met een beter resultaat af te sluiten”, erkent hij. “Dat we als team wel achtste in het WK zijn gebleven en ik de dertiende plaats bij de coureurs heb vastgehouden, doet me echter wel goed.”

Voor Ericsson was het naar eigen zeggen ‘een redelijke race’, maar punten zaten er ondanks een gok met een afwijkende strategie realistischwerijs nooit in volgens de Zweed. “We hadden moeite om aansluiting te vinden in de middenmoot. Qua performance was dit het simpelweg, wat teleurstellend is.”

Over zijn jaar met Sauber is Ericsson echter tevreden. Teambaas Monisha Kaltenborn is dat ook. “Felipe en Marcus hebben het allebei goed gedaan. Dit was geen makkelijk jaar, maar we hebben ons doel bereikt door het een stuk beter te doen dan in 2014. Dat is te danken aan het harde werk van iedereen bij het team, waarvoor ik hierbij graag mijn dank wil laten blijken. We gaan ons nu op 2016 concentreren.”