Red Bull-coureur Daniel Ricciardo prijst zich gelukkig met de vijfde tijd in de kwalificatie. Teamgenoot Daniil Kvyat moest het met P9 negen doen en is een stuk minder tevreden.

“Ik ben blij met hoe het ging”, vertelt Ricciardo. “We hebben ons van sessie op sessie verbeterd en dit weekend verloopt vooralsnog probleemloos. Vorig jaar had ik hier in Abu Dhabi al één van mijn beste kwalificaties, en ik denk dat ik daar nu een passend vervolg aan heb gegeven.”

Waar Ricciardo reden tot lachen heeft, verging het lachen Kvyat al voor de kwalificatie, tijdens VT3. Hij kon daarin, door een elektrisch probleem met de motor, geen getimede rondjes rijden. “Dat heeft mijn hele dag verpest”, zo draait de Rus er niet omheen.

“We hadden gehoopt dat we niet te veel last zouden hebben van het tijdverlies in VT3, maar dat deed het dus wel. De auto voelde niet lekker aan in de kwalificatie, waar we sowieso grotendeels blind in gingen nadat we ook tijdens de vrijdagtrainingen al problemen hadden gehad.”

Voor zondag is Kyats doel simpelweg om ‘plekken goed te maken’, wat moet helpen is dat hij in VT2 – op vrijdag – wel enkele long runs heeft kunnen doen. Voor Ricciardo is de vierde plek het streven: “Dat betekent dus de Williams achter ons houden, en Sergio Pérez verschalken.”

“Hoe we dat laatste gaan doen, moeten we maar zien. Pérez was vandaag erg snel, dus hopelijk gaat hij zondag niet zo hard. Het zal niet eenvoudig worden hem voorbij te gaan, maar dit is in ieder geval een baan waarop je kan inhalen. Het wordt vast een interessante race.”