De Grand Prix van Duitsland zou in 2015 op de Nürburgring verreden moeten worden, maar nu de directie van dat circuit het niet eens heeft kunnen worden met Bernie Ecclestone, is het evenement verplaatst naar Hockenheim.

Dat bevestigt Ecclestone zelf tegenover persbureau Reuters. “De Grand Prix van Duitsland is dit jaar op Hockenheim, we zijn eruit met de mensen van dat circuit. De Nürburgring is geen optie, want daar is niemand”, zegt Ecclestone, doelend op de tegenvallende bezoekersaantallen op het circuit in de Eiffel.

Vanaf 2007 was er een overeenkomst tussen de Nürburgring en Hockenheim van kracht die bepaalde dat de beide circuits beurtelings de Grand Prix van Duitsland zouden organiseren. Dit jaar was het de beurt aan de Nürburgring, maar dat vormt volgens Ecclestone geen bezwaar. “We hebben nu een contract met Hockenheim, waarvan we alleen de lengte nog even moeten bepalen. De Nürburgring halen we er gewoon tussenuit”, zegt de Formule 1-baas over de op 19 juli te verrijden race.

Moeizame onderhandelingen

Dat de onderhandelingen tussen Ecclestone en de Nürburgring niet al te soepeltjes verliepen, was al even duidelijk omdat er op de officiële Grand Prix-kalender van de FIA nog altijd niet stond aangegeven waar er in Duitsland zou worden gereden.

De reden voor het oponthoud lag in het bedrag dat Ecclestone aan de Nürburgring vroeg om de race te mogen organiseren. Dat liet circuitdirecteur Casten Schumacher gisteren aan Crash.net weten: “De Formule 1 is van harte welkom bij ons. Het levert prachtige beelden op, is goed voor ons imago en het stimuleert de plaatselijke economie. Maar het moet wel te betalen blijven voor ons.”