Formule 1-baas Bernie Ecclestone weet niet zeker of de Grand Prix van Duitsland, die op 19 juli in Hockenheim verreden moet worden, dit jaar wel op het programma staat. Dat verklapt de Brit in een interview met SkySports.

Vorige week leek alles in Duitsland nog in kannen en kruiken, nadat dezelfde Ecclestone met het nieuws kwam dat de Grand Prix van de Nürburgring, waar volgens de miljardair “toch niemand was”, naar Hockenheim was verplaatst. Zo leek er een einde te komen aan het roulatiesysteem, waarmee de twee circuits de afgelopen jaren om en om de Duitse Grand Prix organiseerden.

Nu blijken er mogelijk komend seizoen helemaal géén Formule 1-auto’s rond te zullen razen in Duitsland, zegt Ecclestone: “Het is nog niet echt zeker de race doorgaat.” De problemen bevinden zich wederom op contractueel vlak, vermoedelijk omdat de circuiteigenaren en Ecclestone het niet eens kunnen worden over het aan die laatste te betalen bedrag. “We doen er alles aan om Duitsland te behouden, maar als ze het niet kunnen betalen kan het niet doorgaan”, aldus Ecclestone.

Het Formule 1-opperhoofd kan slechts gissen naar de reden waardoor Hockenheim en de Nürburgring, waar de Grands Prix al een tijd met dalende bezoekersaantallen kampen, het zo moeilijk hebben. “Het verbaast me echt. Misschien waren de Duitsers wel gewend om voor Michael Schumacher te juichen, en missen ze hem nu hij weg is”, raadt Ecclestone.

Wanneer de Grand Prix van Duitsland daadwerkelijk niet doorgaat, zou dat betekenen dat er voor het eerst sinds 1960 geen Formule 1-race in het land wordt gereden. Alhoewel, dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt, vindt een gekscherende Ecclestone: “We hebben nog wel een race in Duitsland: die heet de Grand Prix van Oostenrijk.”