Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat krijgen allebei een nieuwe motor voor het raceweekend in Italië. Het is voor allebei het zesde exemplaar, wat startplaatsen inleveren betekent.

“Beide auto’s zullen van hun zesde krachtbron worden voorzien, wat betekent dat we gridstraffen moeten inlossen”, bevestigt Red Bull-teambaas Christian Horner ten overstaan van Autosport. “De vorige motoren zaten aan het eind van hun levensduur, dus we moeten deze stap wel zetten.”

“We hebben ervoor gekozen deze wissel in Monza door te voeren omdat het een circuit is waar je driekwart van de ronde vol gas rijdt en het sowieso niet onze sterkste baan zal zijn”, legt Horner verder uit, verwijzend naar het gebrek aan vermogen van de Renault-V6 waarmee zijn team rijdt.

Renault
Door de motorwissels moeten Ricciardo en Kvyat elk in ieder geval tien startplekken inleveren na afloop van de kwalificatie. Desondanks ziet Renault-kopstuk Rémi Taffin het raceweekend in Italië met vertrouwen tegemoet, zo maakt hij duidelijk in gesprek met Motorsport.com.

“Het vorige raceweekend, in België, is positief verlopen voor ons. Onze motoren deden het er beter dan tijdens eerdere raceweekends op circuits waar motorvermogen cruciaal is. We hopen die lijn dan ook door te trekken op Monza. Het is in motorisch opzicht de meest veeleisende baan van het jaar, maar we hebben er vertrouwen in dat onze motor het er goed zal doen en de teams die we van motoren voorzien de strijd met de rest kunnen aangaan.”