Een foutje heeft ervoor gezorgd dat Romain Grosjean bleef steken in Q2. Teamgenoot Pastor Maldonado zette de negende tijd, maar start als achtste dankzij de penalty voor Carlos Sainz.

Als Fransman had Romain Grosjean graag voor zijn thuispubliek een goed resultaat neer gezet. Misschien dat juist die druk voor een foutje zorgde, want tijdens zijn snelste ronde ging hij de mist in. “Ik maakte een fout in Q2, waardoor ik mijn snelste ronde om zeep hielp”, aldus Grosjean. “Ik had veel sneller gekund en had me in de toptien kunnen plaatsen, maar doordat ik bij het ingaan van bocht vijftien een wiel blokkeerde en rechtdoor schoot, verloor ik zo’n vier tienden.”

De Fransman put hoop uit de race. “De auto is goed en daar richt ik me op. Want vanwege een penalty start ik de race als vijftiende.”

Goede race 

Pastor Maldonado had een betere zaterdag. “Het ging niet slecht. De auto voelde beter dan in de ochtendsessie doordat we een aantal goede veranderingen hebben doorgevoerd. Ik denk dat we het nog beter hadden kunnen doen, maar ik moest me even wat ik houden om wat ruimte op de baan te creeren voor mijn laatste ronde, waardoor alles al een beetje was afgekoeld. Maar p8 is een sterkte uitgangspositie en ik heb zo het gevoel het morgen wel eens een heel goede race voor ons zou kunnen worden.”