Esteban Gutiérrez heeft na zijn gedwongen vertrek bij Sauber een nieuwe werkgever gevonden in de vorm van Ferrari. Bij de Scuderia wordt de Mexicaan test- en reservecoureur.

Esteban Gutiérrez zat zonder team nadat Sauber Marcus Ericsson en Felipe Nasr contracteerde voor de twee racestoeltjes in 2015. De Mexicaan hoeft echter niet langer meer werkloos thuis te zitten. Hij kan bij Ferrari aan de slag, waar hij als test- en reservecoureur de meeste tijd in de simulator door zal gaan brengen.

“Het is een enorme eer om lid te worden van de Ferrari-familie, aldus de nu 23-jarige Gutiérrez. “De overstap naar Ferrari luidt een nieuwe fase in mijn carrière in en ik zal uiteraard mijn uiterste best doen om bij te dragen aan de successen van het team op de baan. Ik wil iedereen bedanken voor hun vertrouwen in mijn kwaliteiten. Het is voor mij een mooie kans om me als coureur te blijven ontwikkelen en de weg naar de top te blijven bewandelen.”

De recent aangewezen teambaas van Ferrari, Maurizio Arrivabene, ziet in Gutiérrez een welkome aanwinst voor het Italiaanse merk: “Esteban is nog jong, maar heeft desondanks genoeg ervaring met de huidige generatie Formule 1-bolides. Ik ben er dan ook zeker van dat hij van waarde zal zijn binnen het team en in onze simulator.”

“Met het aantrekken van Esteban openen we de poorten voor een coureur uit Mexico, net zoals vijftig jaar geleden met de gebroeders Rodriguez het geval was”, vervolgt Arrivabene met veel gevoel voor historie. Volgens de teambaas heeft Ferrari nog altijd heel veel fans in het land waar komend seizoen weer een Grand Prix verreden zal worden.