Zitten en wachten. Meer viel er volgens Lewis Hamilton eigenlijk niet te doen tijdens de verregende vrije trainingen in Rusland. De Brit maakt zich echter niet druk: “Want iedereen zit in hetzelfde schuitje.”

Kampioenschapsleider Hamilton stuurde zijn Mercedes W06 in de ochtendtraining tien keer het Sochi Autodrom rond en reed daarbij een zevende tijd. In de middag hield hij het bij drie rondjes, zonder een tijd neer te zetten. “Het was vandaag vooral zitten en wachten”, vertelt Hamilton.

“We hebben nog wel wat geleerd, want we hebben een nieuwe vleugel getest en daar wat informatie over verzameld tijdens een korte run, maar als je het mij vraagt, viel er verder niet veel te leren. Ik maak me echter niet druk, want iedereen zit in hetzelfde schuitje”, weet de coureur die hoopt dat de regen van vandaag zaterdag achterwege blijft. “Ik heb er voor dit weekend verder wel vertrouwen in, maar we zullen zaterdag pas meer weten.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg legde meer ronden af – vijftien in de ochtend en zes in de middag – maar ook de Duitser kan niet anders dan de vrijdag bestempelen als ‘een weinig nuttige dag’. “Want in VT1 moesten we wachten tot de brandstof die uit een onderhoudstruck was gelekt van de baan was gebezemd en in VT2 regende het flink. Ik heb dus vooral wat starts geoefend en aan wat regenafstellingen gewerkt.”

Aangezien het zaterdag en zondag zeer waarschijnlijk droog blijft, zal het trainingsuurtje op zaterdagochtend druk worden, voorspelt Rosberg. “We zullen dan hard moeten werken, want het ziet er naar uit dat Ferrari ons wel eens kan bedreigen op dit circuit”, besluit de coureur die alleen in VT1 een rondetijd liet noteren en die sessie als tweede afsloot.