Wereldkampioen Lewis Hamilton wil in 2015 nog meer domineren met Mercedes dan vorig jaar, maar hoopt aan de andere kant ook dat er echt geracet en gevochten kan worden.

De Brit lijkt daarmee op twee gedachten te hinken, of gewoon wederom een harde tweestrijd uit te willen vechten met teamgenoot Nico Rosberg, met wie Hamilton vorig jaar zestien van de negentien races won voor Mercedes, waarbij kampioen Hamilton er elf op zijn naam schreef.

Als titelverdediger heeft Hamilton voor 2015 uiteraard maar één doel, waarbij hij in interview met Laureus.com verkondigt dat hij hoopt onderweg nar zijn volgende titel een nog beter jaar te hebben dan 2014: “Het vorige seizoen was misschien wel mijn beste uit mijn hele loopbaan en als team reden we grotendeels vooraan, maar was het toch een uitdaging telkens beter te worden. Komend seizoen willen we echter nog sterker zijn en nog meer domineren”, benadrukt Hamilton.

Ondanks dat hoopt Hamilton – enigszins paradoxaal – dat de races spannend worden. “Want ik hou van echt racen en vechten. Ik hoop dan ook dat het teams als Red Bull, Williams, Ferrari en McLaren beter vergaat, want dan hebben wij meer mensen om mee te knokken. Dat is ook zoals het hoort in de racerij, wat mensen willen zien en waar ook ik van hou: een veld dat dicht bij elkaar zit en waar continu gevochten en ingehaald wordt.”

De dertigjarige Hamilton – die samen met onder meer topvoetballer Cristiano Ronaldo, tennis-ster Novak Djokovic en golf-grootheid Rory McIlroy is genomineerd voor de prestigieuze Laureus sportprijs, waarvan de winnaar op 15 april bekend wordt gemaakt – vertelt verder dat hij zichzelf nog wel even door ziet racen. “Volgens mij heb ik nog wel een jaar of zes of zeven voor de boeg in de Formule 1, als alles goed gaat.”

“Het zou zelfs wel meer kunnen zijn, maar aan de andere kant zijn er maar 22 zitjes in de Formule 1 en komen er elk jaar jonge talenten bij. Ik ben daarbij, zeker als ik op een gegeven moment niet competitief meer blijk, niet van plan jarenlang een zitje bezet te houden. Dan stop ik liever, maar voorlopig leef ik mijn leven van dag tot dag en probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten, want je weet nooi wanneer het je laatste dag is”, besluit Hamilton op een serieuze noot.