Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat zijn coureur Daniil Kvyat zich ‘heel netjes ontwikkelt’. Volgens Horner heeft de jonge Rus, bezig aan zijn eerste jaar voor Red Bull, een stijgende lijn te pakken.

“Sinds de race in Monaco boekt Daniil meer en meer progressie”, stelt Horner in gesprek met F1i.com, refererend aan de race waarin Kvyat – na enkele negende en tiende plekken in de races daarvoor – een vierde plek scoorde, wat op dat moment zijn beste resultaat in de Formule 1 was.

De 21-jarige Kvyat stond na Monaco op 17 punten, maar scoorde er in de vier races daarna nog 28, mede dankzij een tweede plek in Hongarije afgelopen zondag. Dat Kvyat het na Monaco goed is blijven doen en op de Hungaroring piekte met zijn eerste podiumplek, stemt Horner tevreden.

“Daniil heeft het heel goed gedaan en hij verdient die eerste podiumplek ook echt. Ik denk dat het belangrijk voor hem is dat hij over die drempel heen is en daar veel vertrouwen aan over zal houden. Daniil bevindt zich op de weg naar boven en maakt een hele nette ontwikkeling door.”

Kvyat maakte afgelopen winter na pas één jaar in de Formule 1 de overstap van opleidingsteam Toro Rosso naar Red Bull, maar kende mede door technische problemen een lastige seizoensstart met het hoofdteam van de energiedrankfabrikant.

Voor Toro Rosso’s teambaas Franz Tost was dit reden om te stellen dat de Rus ‘baat zou hebben gehad bij een extra jaar bij Toro Rosso’, al hebben Horner en Red Bull-adviseur Helmut Marko zich sinds Kvyat in Monaco de weg naar boven is ingeslagen steevast positief over hem uitgelaten.