Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer onder de indruk van hoe goed coureur Daniel Ricciardo omgaat met de lastige seizoensstart van de renstal.

Ricciardo won in 2014 drie races en eindigde als derde in het kampioenschap, maar is in de eerste vier races van 2015 nog niet hoger geëindigd dan zesde, in Australië en Bahrein. In Maleisië en China moest de coureur uit Perth het tussendoor met achtereenvolgens een tiende en negende plek doen, waarmee hij momenteel met negentien punten op P7 in de tussenstand staat.

Wat de seizoensstart extra pijnlijk maakt voor Ricciardo en Red Bull, zijn alle (betrouwbaarheids)problemen met de Renault-krachtbron en het feit dat Red Bull zelf ook problemen heeft gehad met haar RB11-bolide, waaronder met de remmen. Ondanks deze tegenslag wandelt Ricciardo nog altijd met een smile door de paddock, en dat doet Horner goed: “Ik ben enorm onder de indruk van hoe Daniel hier mee omgaat”, vertelt hij aan ESPNF1.com.

“Zijn houding, aanpak en gedrag – zijn hele doen en laten – zijn nog precies hetzelfde als vorig jaar. Daniel zit niet bij de pakken neer en het is ook niet zo dat hij met de bokkenpruik op rondloopt, hetgeen geweldig is voor de jongens in het team om hem heen”, zo looft Horner de Aussie.

Waar Ricciardo in ieder geval hoop uit kan putten, is dat hij vorig jaar ook een stroeve seizoensstart kende. In de eerste vier races scoorde hij – nadat hij zijn tweede plek uit de openingsrace moest inleveren vanwege onregelmatigheden met de brandstoftoever van zijn bolide – toen ook maar 24 punten. In race vijf pakte Ricciardo vervolgens zijn eerste podium, waarna behalve de drie eerder genoemde zeges ook nog vier verdere podiumplekken volgden.