Red Bull onderhandelt nog altijd met twee leveranciers – Ferrari en Mercedes – over motoren voor 2016. Dat vertelt teambaas Christian Horner, die dus weerspreekt dat Ferrari Red Bulls enige optie is.

Red Bull en haar huidige motorleverancier Renault gaan na dit seizoen uit elkaar, maar de energiedrankfabrikant heeft nog geen nieuwe motordeals gesloten voor haar teams Red Bull Racing en Toro Rosso. Gesprekken met Mercedes zouden op niets zijn uitgelopen – zo werd althans verklaard door kopstukken van zowel Red Bull als Mercedes – waardoor Ferrari de enige optie leek, maar dat heeft Horner nu dus weersproken.

“Er zijn twee leveranciers in de Formule 1 die competitieve motoren leveren: Mercedes en Ferrari, en er lopen gesprekken met beide partijen”, vertelt Horner enigszins verrassend aan ServusTV, de Oostenrijkse zender die eigendom is van Red Bull. Op de berichten dat Mercedes-teambaas Toto Wolff zou hebben besloten niet met Red Bull in zee te gaan, geeft Horner namelijk de volgende reactie: “De beslissing ligt niet bij Toto Wolff.”

“De beslissing zal op een hoger niveau worden genomen”, verklaart Horner, die erop zinspeelt dat er ‘op bestuursniveau’ andere strategische overwegingen spelen. Wat ondanks de uitspraken van Horner tegen een deal met Mercedes spreekt, is dat de Duitse autofabrikant naast haar fabrieksteam al drie andere formaties van motoren voorziet, waarmee het naar eigen zeggen aan haar taks zit.

Horner herhaalt verder dat er snel duidelijkheid moet zijn. “Adrian Newey blijft me maar om uitsluitsel vragen. Hij weet al hoe de nieuwe auto er van voor en achter uit komt te zien, maar moet nog weten welke motor er in het midden zal liggen. Uiteraard heeft dat ook invloed op andere zaken zoals de koeling – wat invloed heeft op de vorm van de sidepods – en de rest van de aandrijflijn, wat weerslag heeft op het ontwerp van de achterkant.”

Wat Horner tot slot aangeeft is dat de situatie omtrent Red Bull – dat heeft gedreigd te stoppen als het geen competitieve motor kan vinden – ook Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone zorgen baart. Ecclestone heeft eerder aangegeven er ‘alles aan te doen om Red Bull in de Formule 1 te houden’