Nico Hülkenberg blikt terug op wat hij aan de ene kant ‘een frustrerende dag’ noemt, aangezien Force India niks heeft kunnen testen. Dat er weinig is gereden, maakt de rest van het weekend echter wel lekker onvoorspelbaar, vindt hij.

Hülkenberg liet recentelijk optekenen dat er wat hem betreft wel wat minder getraind mag worden in de Formule 1, onder meer omdat hij denkt dat het veel meer om de kwaliteiten van de coureur gaat als er minder trainingstijd is.

De Duitser kreeg in Sotsji wat hij wilde, want door de diesel op de baan in VT1 en de slechte weersomstandigheden, was er weinig actie op de baan. Aan de ene kant noemt hij dat ‘frustrerend’ – ‘want dat is het altijd als je een uitgebreid testprogramma hebt opgesteld, maar niet veel kan rijden’ – maar The Hulk vindt het dus ook wel spannend: “Omdat het de rest van het weekend zo wel onvoorspelbaar en interessant maakt.”

Dat begint zaterdagochtend gelijk met VT3, wat een drukke sessie wordt voor Force India, volgens Hülkenberg. “Ook dat biedt echter weer kansen, want het is nu voor iedereen een flinke uitdaging om in korte tijd in dat cruciale trainingsuurtje voor de kwalificatie nog van alles te doen.”

Pérez
Hülkenberg sloot de eerste training overigens als snelste af, maar rept daar met geen woord over. Teamgenoot Sergio Pérez was vierde en reed daarna – net als Hülkenberg – geen tijd in VT2. Volgens Pérez heeft Force India weinig uit de vrijdag gehaald, maar hij vertelt dat hij ‘nog altijd optimistisch gestemd’ is voor het weekend: “Want ik denk dat we hier competitief kunnen zijn.”