Na een weinig representatieve vrijdag, hoopt Red Bull-coureur Daniil Kvyat dat de zaterdagtraining goed voor hem verloopt, zodat hij daarna in de kwalificatie kan pieken voor eigen publiek in Sotsji.

“Dit was geen hele productieve dag. Het was zelfs een vrije stille dag, waar we doordat we niet veel hebben gereden ook geen conclusies aan kunnen verbinden”, weet Kvyat, die inziet dat het afwachten is geblazen wat betreft het vaststellen van de rangorde, aangezien pas tijdens VT3 duidelijk zal worden wie waar staat.

“Ik hoop hoe dan ook dat we tijdens VT3 wat goede rondjes kunnen rijden, want nu het vandaag nergens om draaide, wordt dat een belangrijke sessie met oog op de kwalificatie. Twee weken geleden, in Japan, had ik een matige slottraining. Dat had zeker zijn weerslag op mijn kwalificatie, dus we moeten al het mogelijke doen om te zorgen dat het zaterdagochtend goed gaat”, zo kijkt de Rus alvast vooruit.

Teamgenoot Daniel Ricciardo meldt terugblikkend dat hij het jammer vindt dat er niet veel gereden kon worden vanwege de (weers)omstandigheden. “En alleen maar rijden om het rijden heeft ook geen nut, dus het was een saaie dag”, resumeert de Australiër, die er niets voor voelde om voor de vorm de baan op te gaan, want hij moet zuinig zijn op zijn motor.

Ricciardo realiseert zich vooruitblikkend dat het Sochi Autodrom niet Red Bulls sterkste circuit is. “Maar we gaan uiteraard wel onze beste doen, te beginnen door op Q3 te mikken voor de kwalificatie. Vanaf daar zien we dan wel verder.”