Daniil Kvyat heeft niet bepaald een vliegende start gemaakt bij zijn nieuwe team Red Bull, maar maakt zich geen zorgen om de kritiek die door de buitenwacht op hem is geuit.

Kvyat heeft in vier races tijd pas vier punten gescoord, terwijl zijn teamgenoot Daniel Ricciardo er al negentien heeft. Kvyat wist daarnaast in de kwalificatie maar één keer de top tien te halen. In Bahrein bleef hij zelfs in Q1 steken, hetgeen hijzelf toeschreef aan technische problemen, maar de jonge Rus heeft desondanks al aardig wat kritiek gekregen.

Kvyat zelf vertelt in gesprek met Autosport echter dat hij daar maling aan heeft: “Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten”, verklaart hij. “Dat anderen dat niet hebben, kan me niets schelen. Ik ga er heus niet van aan mezelf twijfelen.”

“Het probleem op het moment is gewoon dat ik nog geen probleemloos weekend heb gehad. Dat is natuurlijk frustrerend, maar aan de andere kant weet ik dat het ook zomaar een stuk beter kan gaan. Er zijn wat dingen die beter moeten, maar als we hard werken en het hoofd niet laten hangen, dan komt het wel goed”, stelt de afgelopen winter van Toro Rosso overgekomen coureur.

Waar hij precies staat in verhouding tot Ricciardo en de rest, vindt Kvyat moeilijk te zeggen. “Want op het moment heb ik vanwege alle problemen echt geen idee. Het veld zit immers zo dicht bij elkaar, dat zelfs de kleinste tegenslag of fout je ver uit positie kan brengen. Ik hoop dan ook echt dat ik binnenkort een weekend heb waarin alles lekker soepel verloopt, zodat ik kan zien waar ik sta.”

Horner
Red Bull-teambaas Christian Horner doet ten overstaan van Formule 1-verslaggever Adam Cooper ook een goed woordje voor Kvyat: “Het is duidelijk dat Daniil veel potentieel heeft, maar hij heeft een clean weekend nodig om dat echt te kunnen tonen. Tot op heden heeft hij immers heel veel pech gehad”, zo voert hij eenzelfde argument aan als de coureur zelf.

“Zodra het hem lukt zijn echte kunnen een keer te laten zien, zal hij sterker en sterker worden”, denkt Horner, die tevens van mening is dat Kvyat al vertrouwen heeft getankt door zich in Bahrein in de race van de zeventiende startplek op te werken naar P9. “Hij heeft er zondag het maximale uit gehaald. Hij reed, net als eerder in Maleisië, een goede race en dat zal hem ongetwijfeld vertrouwen geven.”