GP2-kampioen Jolyon Palmer heeft onderdak gevonden bij Lotus als derde rijder. De Brit zal een ‘significant’ aantal vrije trainingen rijden en is de officiële reservecoureur van het team.

Palmer won in 2014 het GP2-kampioenschap op overtuigende wijze. Hij behaalde het hoogste puntentotaal ooit in een seizoen (276) en zette het record voor puntenfinishes op rij op 19. Bij Lotus komt hij in goed gezelschap terecht, want ook Romain Grosjean en Pastor Maldonado hebben een GP2-titel op hun naam staan. 

“Pastor en Romain zijn allebei GP2-kampioenen, dus we weten hoe waardevol die klasse is als opstapklasse naar de Formule 1”, stelt Lotus-teambaas Gerard Lopez. “De manier waarop Jolyon afgelopen seizoen de titel veroverde geeft blijk van zijn enorme potentieel. We zijn er trots op hem aan boord te hebben van de E23 Hybrid.” 

Palmer hoopt dat zijn reserverol zal leiden tot een racestoeltje voor 2016. “Het is mijn doel om in 2016 voor een competitief team Formule 1 te rijden”, aldus de Brit. “Dus dit is een geweldige kans om dat doel te realiseren. Ik krijg de kans om te leren hoe een vooraanstaand F1-team te werk gaat en zal veel kilometers mogen maken. Zoals Valtteri Bottas bij Williams heeft aangetoond is dat een perfecte manier om klaargestoomd te worden voor Grands Prix.”