De Grand Prix van Groot-Brittannië liep voor Lotus uit op een grote teleurstelling. Romain Grosjean en Pastor Maldonado lagen er na een onderlinge botsing al in de eerste ronde uit.

In de derde bocht liep alles voor Lotus in de soep. Daniel Ricciardo raakte Grosjean, waardoor die tegen teamgenoot Maldonado aanreed. De Fransman kon direct uitstappen, Maldonado zette zijn E24 een paar bochten later op instructie van het team langs de baan.

“Dat was een heel korte race”, luidt het treffende commentaar van Grosjean. “Ik heb medelijden met iedereen op de fabriek en hier op Silverstone. Daniel dacht zeker dat zijn remmen en banden hem beter af konden remmen dan werkelijk het geval was. Dat betekende het einde van mijn race en die van Pastor.”

Balen dus voor Grosjean. “Er gaat zoveel moeite zitten in het klaarmaken van de auto’s dat niemand een raceweekend op zo’n manier wil beëindigen. We hebben veel fans op de tribune dus ik vind het ook erg voor hen. Maar we gaan nu naar Boedapest, en daar hebben we het altijd goed gedaan.”

Maldonado

Maldonado ‘scoorde’ op Silverstone alweer zijn zesde uitvalbeurt van het seizoen. “In dit soort situaties kun je nou eenmaal niets doen. Het hoort bij de racesport”, aldus de Venezolaan.

“Eerst dacht ik dat ik een lekke band had, zodat ik na een pitstop weer verder kon race”, vertelt Maldonado. “Maar helaas was de schade aan de auto zo zwaar dat ik alsnog moest stoppen.”