Red Bull-coureur Daniel Ricciardo heeft de Grand Prix van Amerika dik omcirkeld staan in zijn agenda. De Australiër is, na de twee eerdere races in 2012 en 2013, dolenthousiast over het Texaanse evenement.

“Dit is oprecht zo’n beetje het raceweekend waar ik het meest van allemaal naar uitkijk”, zweert de winnaar van drie Grands Prix. “Het was een briljant idee om hier een race te organiseren.” Ricciardo is een groot fan van Austin: “Het is een geweldige stad. Ik hou van live muziek, en daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Texas voelt ook heel Amerikaans, en daar heb ik de afgelopen twee keer erg van genoten.”

“En dan het belangrijkste: het Circuit of the Americas is naar mijn mening het beste van alle nieuwe circuits”, vervolgt Ricciardo zijn lofrede. Hij roemt de met een blinde apex getooide heuvelopwaartse eerste bocht. “Het is een bocht waarvan er geen tweede is. Er zijn sowieso veel interessante bochten op het circuit. Als coureur heb je het druk, je kunt bijna nergens even uitrusten.”

Vettel

“Het circuit bevalt mij ook erg”, vertelt Ricciardo’s teamgenoot Sebastian Vettel. “De steile eerste bocht is het handelsmerk van de baan. Je moet er bergopwaarts remmen en dat is niet makkelijk, want je voorbanden blokkeren snel.” Veel bochtencombinaties doen Vettel denken aan andere circuits: “Het eerste deel lijkt op Suzuka en Silverstone, een andere deel op het stadiongedeelte van Hockenheim en weer een ander op Turn 8 in Istanbul.”