Force India bekleedt momenteel de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, twintig punten achter McLaren. In Austin gaat de renstal er alles aan doen om dat gat te verkleinen, zegt teambaas Vijay Mallya.

“Het hele seizoen gaat het gevecht al alle kanten op. Zo groot is onze achterkant niet, dus de vijfde plaats is zeker niet onbereikbaar”, aldus een strijdlustige Mallya. “We zullen niet opgeven. De laatste races van het seizoen zitten altijd vol verrassingen, dus we moeten klaar staan om op alle kansen die zich voor doen in te spelen.”

Austin is in elk geval een prima decor om ten strijde te trekken, vindt de rijke Indiër. “Het is een heerlijke race in een mooie stad. Austin heeft de lange Amerikaanse Formule 1-traditie voortgezet. De tribunes zitten vol met gepassioneerd fans die veel van de sport weten en het is heel de week feest in de stad. Het is één van mijn favoriete weekends op de kalender.”

Hülkenberg en Pérez

Degenen die de daad bij Mallya’s woorden moeten voegen, zijn Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez. Die eerste kan goed uit de voeten op het Circuit of the Americas. “Ik werd achtste in 2012 en vorig jaar eindigde ik als zesde, dus ik heb er vertrouwen in. We hebben dit weekend een reële kans op punten, denk ik.” De Duitser vindt de baan één van de leukere nieuwe circuits. “Het is leuk om te rijden, met veel verschillende bochten. Je kunt makkelijk je ritme vinden en het asfalt is lekker glad.”

Pérez maakt zich op voor een halve thuisrace, vertelt hij. “Het is dichtbij Mexico, dus er zijn veel Mexicaanse fans. Met al die Mexicaanse vlaggen op de tribunes voel je hun steun. Het circuit is leuk: de ongebruikelijke bergopwaartse bocht één, en daarna de snelle combinatie van de bochten drie, vier en vijf.” De coureur wil in Austin zijn goede reeks van de afgelopen races uitbreiden. “Na de zomerstop heb ik iedere race punten gehaald, dus ik hoop dat ik dat in de laatste races ook kan doen.”