Bij Manor introduceren ze met steeds meer regelmaat kleine updates. Zo ook op de vrijdag in Silverstone. Enorme stappen zetten ze er niet mee, maar elke gewonnen tiende van een seconde draagt bij aan optimisme binnen het team.

Zo is Will Stevens erg te spreken over de licht aangepaste auto, en, zo weet hij, ‘er zit nog meer aan te komen’: “We zijn prima aan dit Grand Prix-weekend, tevens onze thuisrace, begonnen denk ik. De updates lijken ons te brengen waar we op hoopten en er zit nog meer in de pijplijn.”

“De balans van de auto is goed, dus ik denk dat we aan de vooravond staan van een interessant weekend. We verkeren achteraan de grid immers in interessant gezelschap. De aanmoedigingen die we tot dusver van het publiek krijgen, zijn overweldigend. Hopelijk kunnen we hen morgen terugbetalen in de vorm van een goede kwalificatie.”

Merhi
Roberto Merhi kijkt met iet minder genoegen terug op de eerste twee vrije trainingen, aangezien hij nog wat worstelt met de auto: “Het is heel goed om met nieuwe aerodyamische onderdelen aan de slag te gaan, maar op dit moment ben ik nog niet tevreden met hoe de auto het doet. Ik denk echter dat we vóór de kwalificatie nog wel het een en ander kunnen verbeteren, dus we zullen de data moeten raadplegen om te kijken hoe we dat kunnen bewerkstelligen.”