Manors Graeme Lowdon vindt dat zijn team heeft bewezen in de Formule 1 thuis te horen en het haalt er volgens de Engelsman ondanks haar lastige start en beperkte mogelijkheden ook het uiterste uit.

Manor, dat officieel nog in de boeken staat als Marussia, maakte afgelopen winter met enige moeite een doorstart, nadat een faillissement maar ternauwernood werd afgewend. Tijdens het openingsweekend in Australië kende het nog een valse (her)start en kon het niet rijden, maar in Maleisië kreeg het één auto op de grid en aan de finish, waarna het sinds China steevast met beide auto’s in actie komt in de kwalificatie en race.

Het kleine Britse team bungelt daarbij wel steevast achteraan en Bernie Ecclestone was het zeker eerder dit jaar liever kwijt dan rijk, maar volgens Manor-directeur en sporting director Lowdon laat dit onverlet dat zijn team ‘respect geniet’ in de Formule 1. “Wij hebben onze plek in de sport verdiend, ondanks dat we geen kans hebben gehad ons gedegen op dit seizoen voor te bereiden”, vertelt hij aan Motorsport-Total.

Manor werkt met een zeer kleine groep personeel vanuit een oude basis die het eerder – in de Marussia-jaren – nog ongeschikt verklaarde. “Niet ideaal”, erkent Lowdon. “Als dit de beste manier was een Formule 1-team te runnen, zouden meer formaties het wel zo doen, dus dat is het duidelijk niet. We zijn echt tegen de meest merkwaardige problemen aan gelopen, maar hebben het uiterste uit onze mogelijkheden gehaald”, stelt Lowdon.

Gekeken naar de resultaten gaat het niet zo goed als gehoopt, erkent Lowdon, maar het team timmert volgens hem aardig aan de weg: “We zoeken een nieuwe fabriek en trekken personeel aan, dus het team wordt steeds sterker.”