Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft aan dat Red Bull ook in 2011 niet aan teamorders zal doen en wereldkampioen Sebastian Vettel geen voorkeursbehandeling krijgt.

"We gaan niets veranderen aan onze filosofie om onze beide rijders gelijk te behandelen", verklaart Marko in gesprek met het Duitse Sport Bild. "Dat teamorders niet langer verboden zijn, betekent dan ook niet dat wij ze nu ineens gaan gebruiken. Dat past namelijk niet bij onze beleving van de Formule 1 als sport."

Marko sluit verder ook uit dat één van de twee Red Bull-rijders bevoordeeld zal worden wat de bolides die ze tot hun beschikking krijgen betreft: "Beide auto's zijn absoluut gelijkwaardig, aangezien ze ook zo door Red Bull Technology geleverd worden. Hetzelfde geldt voor alle onderdelen die er op zitten. De enige manier waarop een verschil kan onstaan, is al als er door een ongeval onderdelen stuk gaan."

Aangezien de teamstrijd tussen Vettel en diens 'teammakker' Mark Webber vorig jaar nog wel eens voor problemen zorgde, wil Marko zich daar uiteraard ook nog wel over uitlaten. De oud-coureur benadrukt namelijk dat beide heren op gelijke voet met elkaar staan: "Tijdens raceweekends heeft Mark een eigen groep mensen om zich heen die alles voor hem doet, terwijl voor Sebastian aan de andere kant van de garage vanzelfsprekend hetzelfde opgaat."

Volgens Marko is het zodoende niet zo dat alles bij Red Bull om Vettel draait, nu deze als regerend wereldkampioen het nummer één op zijn auto heeft staan. "Sebastian heeft een dergelijke voorkeursbehandeling sowieso niet nodig", meent de Oostenrijker. "Hij heeft afgelopen seizoen 66 punten verloren door allerlei problemen. Als dat niet het geval was geweest, waren de patstelling met Mark en de discussie over teamorders vorig jaar ook niet aan de orde geweest."