Felipe Massa vindt dat Max Verstappen zijn flinke crash tijdens de Grand Prix van Monaco volledig aan zichzelf te wijten heeft. Volgens de Braziliaan veroorzaakte Verstappen de crash door zijn eigen roekeloosheid.

Verstappen raakte in de 62e ronde bij het aanremmen voor de Ste. Devote-bocht het achterwiel van Romain Grosjean, die hij tot dat moment vlak onder de staart zat. De Toro Rosso van de Nederlander schoof hard rechtdoor de vangrail in, waarna Verstappen ongedeerd kon uitstappen.

Massa is het eens met de stewards, die de Nederlander een gridstraf en strafpunten op zijn superlicentie gaven. “Die straf is terecht. Hij zat niet in een positie om in te halen. Hij zat niet eens in een positie om de binnenkant te kiezen”, vindt Massa. “Hij zat erachter, hij wilde gewoon te veel. Je moet alleen inhalen wanneer het mogelijk is. Zeker op een circuit als Monaco.”

Ervaring

Massa denkt dat Verstappens geringe ervaring een rol speelde bij het ongeluk. “Het was heel gevaarlijk”, oordeelt de Williams-rijder. “Hij mag van geluk spreken dat hij er niets aan over heeft gehouden, want met zo’n ongeluk kan het ook anders aflopen. Het laat zien dat ervaring misschien toch wel telt in de Formule 1.”

Als Verstappen vaker betrokken raakt bij dergelijke ongevallen, kan er worden getwijfeld aan de beslissing om de jongeling een superlicentie te verstrekken, waarschuwt Massa. “Hij is 17, dus als hij dan bij zo’n gevaarlijke crash gewond raakt, vraagt iedereen zich af waarom zo’n jong ventje de licentie krijgt terwijl hij zulke dingen uithaalt. Nu mankeert hij niets en is iedereen blij, maar dat moet voortaan wel beter worden aangepakt.”