Ferrari-teambaas Marco Mattiacci heeft wederom een goed woordje gedaan voor Kimi Räikkönen: “Het vertaalt zich nog niet in punten, maar het gaat steeds beter met hem.”

Räikkönen heeft al het hele jaar moeite om zijn Ferrari F14 T naar zijn hand te zetten en dat blijkt ook wel uit hoe zijn resultaten zich verhouden tot die van zijn teamgenoot Fernando Alonso: na zestien van de negentien Grands Prix zal ook Alonso niet tevreden zijn met de 141 punten en zesde plek in het WK die achter zijn naam staan, maar voor Räikkönen staat de puntenteller pas op 47 en hij is daarmee gedeeld elfde.

De in april tot teambaas benoemde Mattiacci verdedigde Räikkönen voor de zomerstop al openlijk en doet dat ook nu een ommekeer in de tweede seizoenshelft ogenschijnlijk is uitgebleven weer, door in gesprek met Autosport te wijzen op de verbetering die hij desondanks bij The Iceman bespeurt.

“Wij van Ferrari zien absoluut dat Kimi zich verbetert”, stelt Mattiacci. “Zijn pace wordt steeds sterker. Dit vertaalt zich nog niet in punten, zoals we aan de WK-stand kunnen zien, maar dat is toe te schrijven aan hoe verschillende andere factoren het hem onmogelijk hebben gemaakt om aansprekende puntenfinishes te scoren”, zo laat Mattiacci blijken dat hij niet aan scorebordjournalistiek doet.

2015
Eerder dit jaar zongen er veel geruchten rond over de toekomst van Räikkönen bij Ferrari, maar die zijn inmiddels verstomd. Nu het zo goed als zeker is dat Fernando Alonso vertrekt bij Ferrari en Sebastian Vettel de Spanjaard opvolgt, lijkt Räikkönen de vaste waarde voor 2015 te zijn bij de Scuderia.

Räikkönen heeft zelf al (herhaaldelijk) aangegeven gewoon bij het team te blijven in 2015 en er daarna mogelijk zelfs nog een jaar aan vast te plakken bij Ferrari. Daarnaast heeft de wereldkampioen van 2007 zijn vertrouwen uitgesproken in de reorganisatie die Ferrari heeft doorgevoerd.