Het nieuwe Formule 1 seizoen staat voor de deur. Het belooft, met Max Verstappen als jongste debutant ooit aan de start, een bijzonder seizoen te worden voor de Nederlandse Formule 1-liefhebbers. Uiteraard is Sport1 er van begin tot eind live bij.

Om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren voor Formule 1, zijn Max Verstappen en Sport1 een samenwerking aangegaan. Verstappen zal in de komende maand veelvuldig in de Sport1 commercial te zien zijn en staat deze maand ook prominent op de printuitingen van de zender. Daarnaast zal Verstappen rond elke Grand Prix op locatie geïnterviewd worden door Olav Mol, verslaggever ter plekke.

Ik ga voor Max
Maar dat is niet alles. Om fans van de Formule 1 in Nederland de mogelijkheid geven om dichter bij Max Verstappen te komen, is er een actie gestart waarmee vijf gelukkige winnaars de mogelijkheid krijgen om een sessie met de jonge Limburger te karten. Op www.sport1.nl/ikgavoormax wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Formule 1 komend seizoen
Rob Kamphues is met ingang van komend Formule 1-seizoen, dat start op 13 maart aanstaande, de nieuwe presentator van de Formule 1-uitzendingen op Sport1. In de studio in Amsterdam ontvangt Kamphues ieder Formule 1-weekend deskundigen zoals bijvoorbeeld oud Formule 1 coureur Robert Doornbos en liefhebbers uit de autosportwereld met wie hij de race uitgebreid voor- en na beschouwt.

Olav Mol zal het commentaar vanaf locatie blijven verzorgen tijdens de kwalificatietraining en de race en tekent eveneens voor de voorbeschouwing vanaf het circuit. Rick Winkelman zal de vrije trainingen van commentaar voorzien.

Meer autosport op Sport1
Eerder maakte Sport1 al bekend dat de zender vanaf dit raceseizoen ruim 600 uur live aan de verschillende autosport disciplines besteedt. Naast alle Formule 1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen.