McLaren lijkt haar aandacht stilaan te kunnen verleggen van strijden met Force India om de vijfde plek in het WK naar vechten met Ferrari om P4, al wil racing director Eric Boullier wil er nog niets van weten.

McLaren leek lange tijd voorbestemd seizoen 2014 door te brengen in duel met Force India om de vijfde positie bij de constructeurs, maar nu McLaren zich de laatste tijd heeft verbeterd en Force India wat is weggezakt, lijkt dat gevecht als het zo doorgaat wel beslist.

McLarens achterstand op het als vierde geklasseerde Ferrari is met een marge van 45 punten daarbij ook niet per se onoverkomelijk zolang McLaren haar recente vorm vasthoudt, al wil McLarens racing director Eric Boullier daar niet in de eerste plaats op inzetten.

“Het gaat er bij ons in deze laatste races veel meer om gewoon een aantal goede prestaties neer te zetten en zo momentum op te bouwen om 2015 mee in te gaan”, verklaart de Fransman in interview met Motorsport-Total.

“Als onze auto het goed blijft doen en we – net zoals in de Grand Prix van Rusland – sterk blijven presteren, kunnen we inderdaad nog klimmen in het constructeurskampioenschap. Dat zou iedereen bij McLaren natuurlijk blij maken, maar ons hoofddoel blijft om 2014 op zo’n manier af te sluiten dat we zo vroeg mogelijk in 2015 weer echt competitief zijn”, benadrukt Boullier.

McLaren heeft eerder al aangegeven haar huidige auto – in tegenstelling tot een aantal andere teams – tot en met het eind van het seizoen verder te ontwikkelen, aangezien het de updates die het nu nog brengt wil incorporeren in haar 2015-bolide.