Het team van McLaren wil graag gebruik maken van de optie die het heeft om Jenson Button nog een jaar langer aan zich te verbinden, dat bericht de Daily Mail.

Volgens informatie van de Engelse krant is de renstal uit Woking zeer tevreden met Button en is het daardoor zeer aannemelijk dat het team de optie die men heeft gaat gebruiken om hem nog een jaar binnen de gelederen te houden.

Button, die zelf niet zo’n planner is, deelde onlangs zelf al mee dat McLaren de mogelijkheid heeft zijn deal met een jaar te verlengen: “Ze hebben een optie voor 2012 op me en dat is het enige wat ik weet.”

“Veel van mijn collega’s verbinden zich graag voor een langere termijn aan een team, maar ik hou er wel van als mijn toekomst open blijft”, voegde hij daar nog aan toe.

McLaren-teambaas Whitmarsh zinspeelde er recentelijk op graag nog vele jaren met Button door te gaan, maar de coureur zelf heeft ook al aangegeven dat een langlopend contract er wat hem betreft sowieso niet inzit.

“Het heeft geen nut voor me een dergelijke deal te ondertekenen, want ik weet nu nog niet hoe ik me over een paar jaar voel. Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat ik nog race wanneer ik veertig ben”, verklaarde de nu 31-jarige coureur. “Ik wil gewoon blijven racen zolang ik nog goed genoeg ben om te winnen.”

Behalve dat zijn huidige werkgever dus graag met hem verder wil, kan Button naar verluidt ook op interesse van Ferrari rekenen, zo stelt de Daily Mail.

De Italiaanse renstal zou Button graag als teamgenoot van kopman Fernando Alonso zien en heeft volgens een bron van de Daily Mail zelfs al geïnformeerd of Button een haalbaare kaart is.

McLaren zou om die reden overigens ook nog overwegen om Buttons overeenkomst onder verbeterde voorwaarden te verlengen. Dit wil de Engelse formatie aan de ene kant doen om hem te belonen voor zijn goede prestaties, maar aan de andere kant ook om hem bij Ferrari weg te houden.