Nigel Melker hoopt dit jaar opnieuw Formule Renault 3.5 te rijden. In een poging een stoeltje af te dwingen testte de Barendrechter voor drie verschillende teams. Dat ging naar tevredenheid. Nu nog voldoende budget vinden.

Melker maakte in 2013 zijn debuut in de World Series met Tech1 Racing. Een team waar hij bijzonder goed mee samenwerkte, toch kenden ze  wisselvallige momenten. De Nederlander eindigde weliswaar vier keer op het podium, hij moest in het klassement genoegen nemen met een zesde plek. En dus wil hij graag in de herkansing.

Derde tijd

Na een eerdere test voor ISR, testte de 23-jarige vorige week op het Spaanse Motorland, voor het Franse Tech1 Racing  en het Italiaanse Zeta Corse. De laatste testdag sloot Melker af met een derde tijd. Het was een hernieuwde kennismaking met de auto van het team waar hij vorig jaar voor reed, waarbij hij zestiende sneller was dan zijn tijdelijke teamgenoot  Marco Sørensen.

Melker kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de test. “Het voelde meteen vertrouwd in Tech1-bolide. Er is nog veel uit de auto te halen en dat biedt mogelijkheden voor dit jaar. Het afgelopen seizoen heb ik bij Tech1 erg veel geleerd en de nodige punten gepakt. Dit seizoen kan ik  voor de titel gaan.”

Budget

Door zijn goede test heeft Melker opnieuw een visitekaartje achtergelaten. Er is interesse genoeg in de Nederlander, het is nu echter een kwestie van genoeg budget vinden. Melker: “Na vorig seizoen ben ik bijna al mijn sponsoren kwijt geraakt. Door de crisis konden ze me niet langer steunen. In de familie hebben we ook niet genoeg geld om dit zelf te financieren dus heb ik hard gewerkt nieuwe sponsors te vinden.”

“Dat is gelukt. Althans ik heb nu een aantal kleine sponsors aan me verbonden en ben met twee grotere partijen in gesprek. Het is nog even afwachten of zij toehappen, maar ik heb er een goed gevoel bij. Met de teams hebben we een deadline afgesproken. Tot die tijd heb ik de mogelijkheid om het sponsorgeld bij elkaar te vinden.”

Continuïteit

Een vervolg bij Tech1 ligt voor de hand. “Ik werk goed met ze samen en intern hebben ze ook stappen gemaakt. Dus die kans is aanwezig dat ik een tweede jaar eraan vastplak”, aldus Melker. “Maar de test met ISR verliep ook goed en zij hebben momenteel een iets betere auto dan Tech1. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Alles draait om budget. Ik heb nu 5 dagen voor niks kunnen testen, maar voor een heel seizoen willen ze toch geld zien. Laten we hopen dat we dat rond kunnen krijgen.”