Ondanks dat hij de laatste drie races van het jaar niet heeft gewonnen, kijkt Lewis Hamilton als wereldkampioen terug op een geweldig 2015. Voor teamgenoot Nico Rosberg was juist het eind van het seizoen – met drie zeges op rij – fantastisch.

In Abu Dhabi was het weer Rosberg die voor Hamilton over de streep kwam, zoals sinds Hamilton in Amerika de titel veiligstelde steeds het geval is geweest. Gevraagd waarom de rollen sindsdien omgedraaid zijn, geeft de nummer twee van de race in Abu Dhabi geen direct antwoord aan interviewer David Coulthard: “Het is een geweldig jaar geweest en ik ben blij met hoe het allemaal gelopen is”, is waar Hamilton het wat dat betreft bij houdt.

Hamilton probeerde de rollen nog wel om te draaien op het Yas Marina Circuit, door een gok met de strategie. Nadat Rosberg voor zijn tweede stop naar binnen was geweest, ging Hamilton nog de nodige ronden door: “We probeerden de banden die ik had te sparen door het tempo af te bouwen, maar dat lukte niet”, vertelt Hamilton, die dus nog een late tweede stop moest maken.

Met een korte derde stint voor de boeg, koos Hamilton er voor om de super-softs links te laten liggen en gingen hij en het team in overleg voor de (hardere) normale zachte banden. Volgens Wolff omdat de vrees bestond dat de super-softs het niet tot het eind zouden redden. Voor Hamilton maakte het hoe dan ook niet meer uit: “Achteraf gezien hebben we simpelweg een fout gemaakt door te proberen de tweede stint te rekken.”

De zege van Rosberg kwam dus niet meer in gevaar, waarmee hij voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan een hattrick aan overwinning heeft behaald. “De race in Austin (waar Rosberg de zege verspeelde en Hamilton de titel won, red.) was voor mij een dieptepunt, maar ik ben daarna sterk teruggekomen. Ik ben erg blij met dit einde van het jaar en wat mij betreft mag het volgende seizoen morgen al beginnen”, lacht hij.

Net zoals Hamilton dankt ook Rosberg iedereen bij het team na een geweldig jaar voor de fantastische auto. Wat 2016 betreft, weet hij dat Mercedes rekening moet houden met Ferrari: “Maar ik reken er los daarvan op dat Mercedes weer een geweldige auto zal bouwen en wil mijn vorm van de laatste races van dit jaar uiteraard meenemen 2016 in. Het was geweldig om dit jaar zo af te sluiten”, besluit de winnaar van de laatste drie Grands Prix.