De nieuwe Force India VJM08 zal pas tijdens de tweede wintertest in Barcelona zijn debuut maken, maar het team heeft tijdens een feestelijk evenement in Mexico wel alvast de nieuwe kleurstelling gepresenteerd.

De nieuwe Force India zal niet meer in de Indiase nationale kleuren zijn uitgedost. Het oranje is nog wel aanwezig, maar het groen en wit zijn ingewisseld voor zwart en zilver. Voor de presentatie heeft Force India wel de neus aangepast. De reglementen zijn dusdanig gewijzigd dat de miereneterachtige constructies van vorig jaar niet meer terugkeren. 

Voor de prestaties van de auto’s heeft dat geen grote gevolgen. Belangrijker voor Force India, dat verder gaat met coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez, is dat het nu de beschikking heeft over de windtunnel in Keulen die het huurt van Toyota. Daar kunnen schaalmodellen op 60 procent van de ware grootte worden gebruikt. De windtunnel in Brackley die het voorheen gebruikte, is gedateerd en biedt slechts ruimte voor modellen op 50 procent. 

“Met dit nieuwe en belangrijke instrument hopen we de strijd aan te kunnen gaan met de grote jongens”, zegt teambaas Vijay Mallya. Afgelopen seizoen eindigde Force India op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, niet ver achter McLaren. “De auto is verder een doorontwikkeling van wat we in 2014 hebben geleerd. En met twee buitengewoon getalenteerde coureurs zien we Force India hopelijk vooraan op de grid, en op het podium in 2015.”