Esteban Ocon heeft op het circuit van Fiorano de test in een Ferrari-Formule 1-wagen afgewerkt die hij kreeg als beloning voor zijn titel in het EK Formule 3. Dat deed het Franse talent allesbehalve onverdienstelijk.

De 18-jarige Ocon, die op weg naar zijn kampioenschap onder meer Max Verstappen versloeg, mocht woensdag achter het stuur kruipen van een Ferrari F10 uit 2010. Hij werd begeleid door Luca Baldisserri, hoofd van Ferrari’s jeugdopleiding. Die was tevreden over zijn pupil: “Ondanks dat het de zijn eerste keer in een Ferrari was, maakte hij geen fouten en was hij meteen snel. Dat is niet makkelijk, al was het maar omdat het voor iedere aspirant-coureur een droom is om in een Ferrari te rijden.”

“Het is altijd spannend voor ons als engineer om zo’n jonkie voor het eerst in een Ferrari te zien stappen”, vervolgt Baldisserri. “En dan is het een verrassing als je iemand met zo’n mate van professionaliteit het circuit op ziet gaan als Esteban. We hopen dat er, met de goede resultaten van vandaag, een mooie toekomst voor hem in het verschiet ligt.”

Het behoeft geen toelichting dat Ocon zelf al net zo enthousiast is over de test. “Ik ben zeer vereerd met deze kans”, aldus de Fransman. “Het was een belevenis om achter de schermen rond te lopen bij een bedrijf als Ferrari. Je proeft de geschiedenis en de traditie.” De auto viel bovendien bij hem in de smaak: “Het was een heel opwindende rij-ervaring, de auto heeft enorm veel vermogen en reageert razendsnel op wat je als coureur doet.”

Het is voor Ocon al de tweede prima verlopen Formule 1-test binnen een week. Vorige week woensdag en donderdag maakte de coureur in Valencia kennis met de Lotus E20 uit 2012. Dat team was ook onder de indruk: “Het was direct duidelijk dat hij zeer getalenteerd is. Hij had niet veel tijd nodig om op snelheid te komen en was op zijn gemak in de auto.”