Sergio Pérez heeft in Monaco goede zaken gedaan voor Force India. De Mexicaan haalde het maximale uit zijn VJM08 en finishte als zevende. Teamgenoot Nico Hülkenberg reed een verloren race.

“Ik ben enorm gelukkig”, geniet Pérez nog even na. “We hebben het als team geweldig gedaan dit weekend en deze zevende plek is een mooie beloning voor al ons harde werk”, vervolgt Pérez, die ondanks hoe speciaal Monaco is eigenlijk ‘een hele normale race’ reed: “Er gebeurde niets bijzonders en ik had ook weinig mensen om me heen op de baan, wat voor Monaco vrij ongewoon is.”

“Het was niet eenvoudig mijn aandacht er 78 ronden lang bij te houden, al scheelde het dat ik na de safety car op nieuwe banden reed en Kimi Räikkönen nog even kon aanvallen. Inhalen lukte niet, maar dit is alsnog een heel belangrijk resultaat voor het team. Het zijn weer zes punten om aan ons totaal toe te voegen, terwijl ik nu tevens in de helft van de races heb gescoord, wat laat zien dat we het meeste uit onze mogelijkheden halen.”

Hülkenberg
Voor Hülkenberg was het vandaag onmogelijk hetzelfde te doen. “Mijn race was gelijk vanaf het begin eigenlijk al een moeilijk verhaal, want Fernando Alonso duwde me in de eerste ronde de muur in”, verhaalt de Duitser, die daardoor naar de pits moest voor een nieuwe neus en qua strategie gelijk moest improviseren. “Ik heb veel tijd verloren door dat incident en reed in essentie een verloren race.”

“Door de opgelopen achterstand moest ik telkens aan de kant voor de koplopers, dus ik had er niet veel aan dat mijn pace zolang ik vrij baan voor me had verder eigenlijk best goed was. Erg jammer, want ik weet zeker dat ik anders punten had kunnen scoren.”