Ferrari presteert de laatste tijd beter dan het had verwacht. Dat vertelt Kimi Räikkönen, die weet dat Ferrari er nog niet is en in 2015 geen grote stappen meer kan zetten, maar voor 2016 kan dat volgens de Fin wel weer.

In gesprek met Sky Sports F1 erkent Räikkönen dat sommige circuits de Ferrari SF15-T simpelweg beter liggen dan andere banen: “Maar we hebben onszelf wat dat betreft toch ook verrast”, zegt de wereldkampioen van 2007. “Het weekend in Monza pakte bijvoorbeeld beter uit dan gedacht, terwijl het in Japan ook lang niet slecht ging, ondanks wat we van tevoren hadden verwacht.”

“Dit laat wel zien dat we goed bezig zijn en bovendien steeds beter worden”, meent Räikkönen, die er desondanks niet op rekent dat de Scuderia dit jaar nog grote stappen kan zetten: “We kennen onze zwakke punten, maar zijn zo laat in het seizoen beperkt in wat we nog verder kunnen verbeteren.”

“Ik twijfel er echter niet aan dat we nog wel stapje voor stapje telkens een beetje vooruitgang zullen boeken”, vervolgt de nummer vier uit het WK, die denkt dat Ferrari er in 2016 vervolgens weer beter voor zal staan dan dit jaar. In 2015 vergaat het Ferrari al aanzienlijk beter dan in 2014. Vorig jaar stond het team aan het eind van het seizoen vierde, met 216 punten. Met nog vijf races te gaan in 2015 staat het nu tweede, met 337 punten.